EDUCACIÓ AMBIENTAL

LA NATURA BUSCA VOLUNTARIS, TOTS ELS DIES, A TOTS ELS LLOCS.
AJUDEM-LA!

La natura ens envolta i no cal anar gaire lluny per a gaudir-la. Saber on mirar i analitzar el que tenim davant és una habilitat que sembla s’està perdent, i cal entrenar-la per tindre la capacitat de conéixer la nostra biodiversitat amb la finalitat d’estimar-la i protegir-la.  En totes les propostes: ubicació, duració, continguts i recorregut són personalitzats.

ITINERARIS DIDÀCTICS

Des del rastreig de mamífers nocturns, censos de rèptils i amfibis,  identificació i usos de flora mediterrània o al·lòctona, traducció del paisatge, recuperació d’oficis tradicionals, recol·lecció de llavors, fins als tallers de treballs manuals.


VISITES I TALLERS AL JARDÍ DE L’ALBARDA

Realitzar una volta interpretativa per diferents hàbitats en un únic lloc és possible al Jardí de l’Albarda de Pedreguer, on hi ha la possibilitat de saber com pot cada u contribuir a incrementar la biodiversitat a la nostra casa o jardí. Et proposem fer una visita guiada i diferents tallers a escollir per aprendre a l’aire lliure. Accedeix a més informació fent clic ací. 


INTERPRETACIÓ AMBIENTAL PELS VOLTANTS DEL TEU CENTRE D’ESTUDIS

Endèmica es desplaça per descobrir la flora i la fauna del teu entorn. La divulgació és una ferramenta clau d’educació ambiental: primer cal conéixer el que ens envolta per poder estimar-ho i finalment conservar tota la nostra biodiversitat. Activitat dirigida a tots els nivells educatius i enfocada a les necessitats i preferències de les unitats didàctiques.


JORNADES DE NETEJA

Contacta per organitzar una recollida de residus pública o per crear una campanya i realitzar una batuda allí on creus que és necessari actuar.

La “basuraleza” està per tot arreu. Ha arribat fins a un punt on sembla que podem conviure amb ella, i aquest no és el camí. Un acte senzill com agafar una bossa de tela cada vegada que sortim de casa pot convertir-se en costum i la satisfacció que se sent ens beneficia a tots en molts aspectes.


HOTELS D’INSECTES

Els “hotels” per a insectes són una forma sostenible d’atreure biodiversitat al nostre bancal, hort escolar o jardí. La seua presència permet que diferents himenòpters troben un refugi segur per als mesos més gelats i quan arriba la primavera els hostes convidats col·laboren amb el control de plagues i pol·linitzant les flors.  Escollir un lloc i ubicar-lo correctament, saber a qui atrau cada classe de material utilitzat, preparar el disseny segons la mida desitjada, obtindre els materials del contingut, instal·lar-lo i fer el seguiment i manteniment.


VOLUNTARIAT AMBIENTAL 

Els voluntariats són un camí per ajudar de manera altruista al medi ambient. Hi ha moltes opcions de voluntariat arreu del món, i a la comarca en concret podem col·laborar amb diversos organismes de diferents formes:

  • Prevenció i la vigilància contra incendis forestals durant les campanyes d’estiu
    amb ACIF Marina Alta.
  • Jornades de neteja i jornades de plantació organitzades pels Parcs Naturals.
  •  Associacions, entitats privades i públiques programen actuacions de neteja.

Si t’interessa el tema del voluntariat ambiental, envia un missatge o correu i rebràs informació de la pròxima activitat que es realitza a prop teu.

Turisme d'autor

Endèmica és una empresa de Turisme Actiu validada per l’Agència Valenciana de Turisme amb número de registre TA-242-A i adherida a CreaTurisme i associada a CVACTIVA.

El día a día en...

Contacte

turisme logo
cvactiva jpg
Translate »

“Quan anem al camp hem de procurar no deixar cap rastre, més enllà de les nostres pròpies petjades”.

visites guiades xabia montgó denia marina alta endemicanatura diània
Obrir el xat
Tens algún dubte?