Estem rodejats de menjar de qualitat, gratuït, ple de nutrients i vitamines en altes dosis.
Flors, fulles, brots, arrels, fruits… quantes coses bones tenim al nostre abast, i literalment, als nostres peus.
Sembla que hui en dia no tenim prou temps per a res. L’acte de sortir a caminar i observar com canvien les plantes silvestres segons l’estació està en perill d’extinció.
El temps és or. I per això, cada dia més, disposar d’ell per anar al camp a “fer herbes” és un luxe. Cal saber quina trobarem a cada temporada i a més d’identificar-les és important conéixer les tècniques principals de recol·lecció: ferramentes, moment del dia, ubicació lliure de contaminants… No és gaire fàcil.
Gràcies a l’etnobotànica podem descobrir tot un món on ens relacionem amb les plantes. Des del seu origen als seus usos gastronòmics, medicinals, saber d’on provenen els noms que ens envolten, saber quines espècies són tòxiques, quines són invasores o autòctones o fins i tot endèmiques!
És menester valorar i reivindicar l’ús de les erròniament conegudes com a “males herbes”. És el moment del canvi! El consum de proximitat és l’únic camí viable cap al futur, i gràcies als coneixements tradicionals podem aprofitar allò que els nostres avantpassats ens han deixat en herència: saber com, quan, on i amb quina finalitat podem utilitzar les plantes que ens envolten.
Totes les espècies tenen un objectiu dins de l’ecosistema. Si nosaltres no podem aprofitar cap ús, sempre podem admirar la bellesa de la natura mostrant la seua àmplia biodiversitat, les aus i els insectes que visiten aquestes plantes i els paisatges que formen.
Si vols organitzar una eixida al camp per identificar plantes mengívoles, o un taller on després de l’activitat ens asseiem a menjar, o una jornada on primer aprenem la teoria i tot seguit sortim a reconéixer espècies, posa’t en contacte i pregunta sense compromís.
Aquesta activitat és completament personalitzada. El lloc, la duració i l’itinerari són adaptats a les necessitats.
Al calendari pots veure pròximes activitats i consultar la disponibilitat per reservar un matí o una vesprada.
Al blog i a les xarxes socials també tracte contingut relacionat amb les plantes silvestres més freqüents del territori diànic.