OrquiRutes

OrquiRutes

Què és una "OrquiRuta"?

Descobreix aquest fascinant món de la mà d’una apassionada

Les OrquiRutes són activitats guiades on els participants tenen l’oportunitat d’aprendre sobre orquídies silvestres, observar-les amb deteniment, fotografiar-les, i en definitiva, admirar-les. Per observar-les és molt important seguir pautes concretes per no fer malbé ni alterar els hàbitats.

Cada OrquiRuta inclou teoria prèvia a la sortida de camp de la mà de Maria, guía titulada que garantitza la conservació i protecció de l’entorn, ja que les poblacions visitades han estat prèviament censades. Al participar en aquesta modalitat d’activitat es fa entrega d’una fitxa d’identificació d’espècies segons la temporada, on també s’expliquen l’origen del seu nom científic i dels diferents noms populars.

Són activitats ecoturístiques dissenyades per a grups reduïts, on es garantitza que l’entorn visitat durant la jornada no es veu afectat pel nostre pas.
Al calendari pots consultar les OrquiRutes programades per a aquesta temporada. 

De cara a la primavera oferim diferents opcions d’OrquiRutes: al poble d’Alcalalí situat a la Vall de Pop i a Xàbia, al Riurau de la Seniola on baix petició prèvia s’inclou esmorzar tradicional al Riurau amb coques, olives xafades, raïmet de pastor, mistela… 
En cas d’estar interessat/da en realitzar una OrquiRuta personalitzada, posa’t en contacte.  Seguim totes les mesures de seguretat.

Al blog hi ha diverses publicacions on parle de les precioses orquídies mediterrànies i com gaudir-les des de casa. 

orquiruta endemica marina alta ophrys tenthredinifera
fotografiar orquideas silvestres orquiruta endemica natura
orquiruta fotografia orquidas silvestres gva endemica

Per observar les interessants i diminutes flors primer hem d’aprendre a reconéixer-les i identificar-les, i a vegades no resulta fàcil, ja que per la seua escassa grandària, les flors solen passar desapercebudes i hem d’anar amb molta cura de no trepitjar-les. Més encara quan han començat a créixer, i les seues fulles basals i la tija són vulnerables.

Es tracta de flora vigilada i protegida a diferents àmbits (internacional, nacional, comunitari i en alguns casos, local)  i que cal conservar pel seu alt valor ecològic.

A la Marina Alta tenim diversos representants de la família Orchidaceae, un tresor botànic viu que segueix sorprenent-nos amb noves hibridacions. A la nostra comarca trobarem una quarantena d’espècies, agrupades en 9 gèneres: Ophrys, Orchis, Serapias, Limodorum, Epipactis, Himantoglossum, Neotinea, Anacamptis i Spiranthes, florint a primers de gener les més primerenques fins setembre-octubre les més tardanes.

Anima’t a descobrir aquestes flors encisadores carregades d’exotisme, capaços d’atreure insectes des de ben lluny amb tècniques d’engany molt enginyoses. Gràcies a l’admiració cap a aquestes precioses i curioses flors, podem expandir l’interés per la nostra natura i augmentar la sensibilització cap a la conservació i protecció de les espècies amenaçades.

Translate »

“Quan anem al camp hem de procurar no deixar cap rastre, més enllà de les nostres pròpies petjades”.

visites guiades xabia montgó denia marina alta endemicanatura diània
Obrir el xat
Tens algún dubte?