EIXARCOLANT ARRIBA AL RIURAU

llavors eixarcolant riurau de la seniola xabia javea endemicanatura

Al Riurau de la Seniola apostem pels cultius tradicionals i de proximitat.
Visita’ns els dissabtes de 9 a 14h.

On està el Riurau de la Seniola?

A l’entrada de Xàbia (Alacant) en la Partida Senioles trobem el Riurau de la Seniola, un espai polivalent als peus del Montgó on Vicent i jo tenim en mans un projecte (de vida) que engloba diferents objectius.

Què fem al Riurau de la Seniola?

A l’apartat dedicat al Riurau trobaràs tota la informació detallada i fotografies, vídeos, entrevistes… Fes clic ací per accedir a l’apartat del Riurau!

Has dormit alguna vegada a un riurau?
Tenim allotjament!

Has observat en deteniment quines plantes silvestres apareixen al bancal?
La majoria tenen usos que no volem que caiguen en l’oblit! Poder afegir flors i brots acabats de recol·lectar als nostres plats és una experiència que no deixa indiferent a ningú.

Utilitzes sabó fet a casa?
Al riurau també oferim tallers junt amb la rebonica Àngela de @sabons_escuma on aprenem amb mètode científic a formular les receptes i amb plantes i essències naturals ens personalitzem els nostres propis sabons. Este estiu repetirem!

També oferim tallers de cianotípia, plantes silvestres comestibles, jornades d’educació ambiental, agroturisme… I estem oberts a noves propostes!

Riurau de la Seniola Xàbia Jávea Endemicanatura agroturismo talleres verdura temporada

Qui és Eixarcolant? I què és Eixarcolant Llavors?!

Eixarcolant som moltes persones, i tu si vols també pots ser Eixarcolant. Es tracta d’un col·lectiu d’origen català format per socis amb un objectiu comú: recuperar i reivindicar les espècies oblidades i els seus usos.

Recentment ha nascut una secció: Eixarcolant Llavors amb l’objectiu de canviar el model de producció alimentaria per tal d’assolir una sostenibilitat real i no la que ens volen vendre.

llavors eixarcolant riurau de la seniola xabia javea endemicanatura
A l’instagram del Riurau de la Seniola trobaràs més imatges i vídeos del contingut de cada paquet de llavors!

Amb Eixarcolant llavors tenim a l’abast una àmplia diversitat de llavors tradicionals, ornamentals i silvestres comestibles que podem cultivar.

Davant la inexistent oferta al sud del País Valencià, ens hem motivat i hem adquirit un stant amb més de 30 varietats diferents de llavors!!

Els dissabtes de 9 a 14h podràs trobar les llavors al Riurau de la Seniola. I bé, si tens interés, però no pots desplaçar-te en aquest horari, contacta amb nosaltres per a visitar-nos!

Novetats! LA RUTA DELS RIURAUS

Som molts els enamorats o “frikis” del món del Riurau! Des de l’Associació Ruta dels Riuraus fomentem el reconeixement d’aquest element patrimonial tan únic i nostre com és el riurau.

Amb aquestes 17 rutes donarem a conéixer tots els secrets que amaga el món rural i compartirem moltes curiositats històriques, botàniques, culturals i gastronòmiques relacionades amb els riuraus.

Per xarxes socials (instagram i facebook) i whatsapp aniré compartint detalls de cada ruta quan s’acoste la data. A més, la gran majoria són rutes accessibles i de dificultat baixa, altres són més llargues per tal de poder visitar diversos riuraus i per això estan dissenyades en bicicleta. Hi haurà possibilitat de llogar-ne per si vols viure l’experiència cicloturística!

programacio RUTA DELS RIURAUS _ riurau endemicanatura visitas guiadas eocturismo experiències

 

Aquest any tan estrany he tingut molta sort per poder seguir treballant en allò que més m’agrada i he aprofitat al màxim la llibertat que ens va ser privada la passada primavera; és per això que no he creat tant de contingut com vaig fer en quarantena, però tinc pendent fer dedicar una publicació als 10 cims que més m’agraden la la Marina Alta! T’agrada la idea? A les enquestes d’instagram el 100% va votar “ja estàs tardant”!

A l’estiu compartirem la programació de més activitats de senderisme interpretatiu pels meus raconets preferits. Són rutes al capvespre amb una duració més llarga que la passada edició, ja que tot sembla assenyalar que les restriccions van a desaparèixer a principis de la temporada!! Quines ganes de llevar-nos la mascareta! Però fins que no ens indiquen el contrari, seguirem amb les mesures de seguretat vigents i gaudint de somriure amb la mirada.

Gràcies de cor..

Molta salut i natura!!! Gràcies per llegir fins ací, tens un descompte del 20% en qualsevol ruta o taller d’aquest estiu!!! Consulta el calendari i contacta per whatsapp , reserva ja l’experiència que més t’interessa, que les places són limitades i volen!!

Deja un comentario

Translate »

“Quan anem al camp hem de procurar no deixar cap rastre, més enllà de les nostres pròpies petjades”.

visites guiades xabia montgó denia marina alta endemicanatura diània
Obrir el xat
Tens algún dubte?